Procesoare

Procesorul – Alegerea celei mai importante componente pentru PC

Procesorul este considerat “creierul calculatorului” si piesa care creeaza datele care sunt vazute si folosite zilnic pe PC. Acesta trebuie ales in functie de viteza, frecventa si structura. Astfel, o asemenea componenta se poate achizitiona in functie de biti, iar cele mai utilizate sunt cele de 32 sau 64, producatorii reusind sa renunte in buna masura la piesele de 8 si respectiv 16 biti. Pe magazinul Forit.ro gasesti o gama variata de procesoare, fie pentru calculatoarele de tip office, fie pentru cele de gaming.

Procesorul - O piesa importanta pentru functionarea optima a calculatorului

Magazinele de specialitate pun la dispozitia clientilor o multitudine de tipuri si modele de procesoare. Un procesor i5, de exemplu, este destul de puternic datorita vitezei cu care functioneaza. Piesele de acest gen ofera o performanta mai buna in comparatie cu modelul i3. Acesta din urma este fabricat dual-core de majoritatea producatorilor si vine la preturi accesibile. Insa, exista si varianta de procesor i7, care este de departe cel mai bun, folosit adesea pentru calculatoarele cu programe si jocuri solicitante. Este important de precizat ca aceasta componenta vine cu preturi pe masura, avand in vedere calitatile de top, incomparabile cu alte modele.

Asadar, cei interesati de un procesor performant trebuie sa tina cont de specificatii, producator, eficienta si utilitate. Configurarea unui PC sau laptop poate incepe cu alegerea unui astfel de element, pentru ca mai apoi sa fie implementate si celelalte unitati.