Ca sa iti imbunatatesti performanta laptopului vei avea nevoie de o noua memorie RAM. Ca sa stii cum o alegi trebuie sa tii cont de cateva criterii importante. Unul dintre ele este capacitatea de stocare. Pentru aceasta, poti opta pentru o capacitate de 4, 8 sau 16 Gb. Mai apoi este foarte importanta viteza de lucru care, in functie de tipul de memorie poate fi cuprinsa intre 200 si 3200 Mhz.
Pana acum au existat 3 tipuri de memorii Ram foarte importante, respectiv DDR, cu viteza intre 200 si 400 Mhz, DDR2, cu o viteza de 400 – 1200 Mhz și memoria pentru laptop DDR 3 care are o viteza cuprinsa intre 800-1600 Mhz.
Cel mai nou tip de memorie aparut pe piata este memoria DDR4, care are o viteza de lucru chiar si de 3200 Mhz si o capacitate de stocare de pana la 16 Gb. Aceasta este și cea mai buna memorie pentru laptop pe care poti sa o alegi. La For It iti punem la dispozitie diferite modele de memorii RAM pentru laptop din care poti alege. Totodata, la noi gasesti memorii pentru laptop DDR4 de 16 Gb la preturi accesibile, de la producatori renumiti. Totul, la un click distanta.
Un laptop are doua tipuri de memorie: interna si externa. Atunci cand vorbim despre memoria interna, ne referim fie la memoria ROM, adica Read Only Memory, fie la memoria RAM, adica Random Acces Memory. Diferenta dintre cele doua este ca memoria ROM este nevolatila si poate fi doar citita, fiind un tip de memorie care nu se pierde la oprirea calculatorului. In acelasi timp, memoria ROM poate fi PROM sau EPROM. PROM inseamna memoria ROM care permite o singura rescriere de programe, iar EPROM permite stergerea si reprogramarea de mai multe ori a datelor. Memoria RAM, insa, pastreaza datele si programele pe toata durata executiei, dar este o memorie volatila, deci acestea se vor pierde dupa ce calculatorul va fi inchis.
Cel mai des intalnit tip de memorie RAM este memoria DDR, care este o tehnologie cu ajutorul careia se transfera date foarte rapid, mai rapid decat oricare dintre memoriile anterioare acesteia. Pe de alta parte, memoria externa a laptopului este caracterizata de hard-disk-uri laptop.